Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Καστέλλι Πεδιάδας

Μιά μικρή αναφορά.....
Στο Καστέλλι (και Καστέλι) είναι κωμόπολη της επαρχίας Πεδιάδας και έδρα ομώνυμου δήμου, στο Νομό Ηρακλείου. Έχει 1.692 κατοίκους, σύμφωνα με την πληθυσμιακή απογραφή του 2001. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία όπως και άλλα επαγγέλματα. Στην κωμόπολη υπάρχουν ανάμεσα στα άλλα Κέντρο Υγείας, ΚΕΠ, Ταχυδρομείο, Ειρηνοδικείο, ΔΟΥ, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, Αστυνομικό τμήμα, Αγροτικό Κτηνιατρείο, Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασονομείο .
Το Γυμνάσιο του χωριού έχει αναδείξει πολλούς και αξιόλογους επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίου όπως ο Θεοχάρης Δετοράκης, ο Γεώργιος Κρασανάκης, ο Γεώργιος Μαλεγιαννάκης, ο Νικόλαος Μπελιμπασάκης, ο Άρης Τσαντηρόπουλος κ.ά.
Ο Δήμος, οι σχολικές κοινότητες και ο πολιτιστικός σύλλογος διοργανώνουν αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του χρόνου. Οι σημαντικότερες [1] πραγματοποιούνται τον Αύγουστο με την ονομασία "Γιορτή του Ξενιτεμένου" τήν οποία γιορτή καθιέρωσε ο αείμνηστος κοινοτάρχης και αναμορφωτής τού Καστελλίου ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΕΓΙΑΝΝΑΚΗΣ και περιλαμβάνουν συναυλίες, φολκλορική μουσική, εκθέσεις θεατρικά δρώμενα, καθώς επίσης το Καρναβάλι την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Ο κεντρικός ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αντώνιο, ενώ υπάρχει και ανδρώα μονή του Τιμίου Προδρόμου Καλλέργη, με 3 μοναχούς.Κτισμένο σε ένα εύφορο κάμπο με αμπέλια και ελιές 36 χλμ. από το Ηράκλειο. Η διαδρομή είναι Ηράκλειο - Κνωσσός - Σκαλάνι - Μυρτιά - Αποστόλοι - Καστέλλι. Από τον βόρειο άξονα της Κρήτης μπορούμε να πάμε μέσω Γουβών - Σμαρίου. Από την Χερσόνησο, ακολουθώντας τη διακλάδωση δεξιά της εθνικής οδού Ηρακλείου-Χερσονήσου (14 χλμ.)


Η πρώτη αναφορά για το χωριό γίνεται το 1583 από τον Ενετό Καστροφύλακα που το αναφέρει Pediada Proprio με 543 κατοίκους. Πολύ αργότερα το 1671 στην τούρκικη απογραφή αναφέρεται σαν Nefs Pediye με 150 χαράτσια. Το 1834 στην αιγυπτιακή απογραφή αναφέρεται Kasteli με 18 χριστιανικές και 15 τούρκικες οικογένειες. Οι αναλογίες άλλαξαν το 1881 που την βρίσκει έδρα του ομώνυμου δήμου, με 526 χριστανούς και 118 τούρκους. Σήμερα εξακολουθεί να είναι έδρα του Δήμου Καστελλίου της επαρχίας Πεδιάδας με 2.000 περίπου κατοίκους.

                   To φρούριο από το οποίο πήρε το όνομα και το χωριό, ήταν πάνω σε ένα μικρό λόφο, πάνω στον οποίο σήμερα είναι το γυμνάσιο Καστελλίου. Σαν πρωτεύουσα της επαρχίας Πεδιάδας, το Καστέλι έπαιξε σημαντικό ρόλο: Αποτέλεσε το πνευματικό κέντρο, αφού στο γυμνάσιο του φοιτούσαν όλοι οι νέοι των γύρω περιοχών του Οροπεδίου του Λασηθίου. Από οικονομικής άποψης αποτέλεσε επίσης το εμπορικό κέντρο της περιοχής από όπου διακινούνταν τα προιόντα της περιοχής μέσα από ένα παζάρι, που εξακολουθεί να γίνεται ακόμα και σήμερα στο κέντρο της πόλης.
Ο δήμος Καστελλίου, οι σχολικές κοινότητες (με την έντονη διαδυκτιακή δράση) και ο πολιτιστικός σύλλογος διοργανώνουν κάθε χρόνο σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αξίζει τον Αύγουστο να διασκεδάσετε στη "Γιορτή του Ξενιτεμένου" με πολλές συναυλίες, μουσική, εκθέσεις, πολιτιστικά δρώμενα.

Το Μεϊντάνι - η πλατεία, υπό το βλέμμα της προτομής του  Στέλιου Σακόρραφου. Ηρεμία, δροσιά, χαλάρωση ανάμεσα σε δικούς σου φιλικούς ανθρώπους.


Πως να μη δεις τη ζωή αισιόδοξα με μια τσικουδιά στο Μεϊντάνι;

Ιστορικά στοιχεία
To Καστέλλι αναφέρεται το 1583 στον Καστροφύλακα (Κ95) με το όνομα Pediada Proprio με 543 κατοίκους.
Παλαιότερα το Καστέλλι ήταν κοινότητα και σε αυτήν υπάγονταν οι οικισμοί:
  • το Διαβαϊδέ, σε υψόμετρο 355μ. Είχε 180 κατοίκους το 1971 και 127 κατοίκους το 1583 (Diavaidé, Καστροφύλακας Κ 94) .Σύμφωνα με την παράδοση, το χωριό πήρε την ονομασία του από έναν κάτοικο που ονομαζόταν Διαβανός (διήγηση Καρυωτάκη Γεωργίου τ. Δημητρίου 1981) ή από την αγριότητα των κατακτητών οι οποίοι κρεμούσαν τους Χριστιανούς στην πλατεία του χωριού και έπειτα έγραφαν σε επιγραφή «διάβα και ιδές» προς παραδειγματισμό και υποταγή των άλλων κατοίκων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού ιδρύθηκε το 1980. Στο χωριό βρίσκεται ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
  • το Καρδουλιανώ, με 143 κατοίκους το 1961 και 96 το 1971, σε υψόμετρο 330 μ. Σε παλιές απογραφές δεν αναφέρεται. Απαντά στην απογραφή του 1881 με 72 Τούρκους και 18 Χριστιανούς κατοίκους. Το τοπωνύμιο προέρχεται από το επώνυμο των πρώτων οικιστών, το οποίο θα ήταν Καρδουλιανός. Σήμερα διασώζεται στην ίδια περιοχή το επώνυμο Καρδουλάκης. Υπάρχει παλαιός ναός του Αγίου Ιωάννη με υπολείμματα τοιχογραφιών.
  • Ο Λαγός, που δεν αναφέρεται σε παλαιές απογραφές των Βενετών αλλά αναφέρεται στην τουρκική απογραφή του 1671 με το όνομα Lagú. Έλαβε την ονομασία του από τον πρώτο οικιστή του, το Λαγό, όπως και το φερώνυμο χωριό στο Λασίθι. Σε έγγραφα του 1583 αναφέρεται ο Θωμάς Λαγός, οφειλέτης ως ενοικιαστής δημοσίων κτημάτων του οροπεδίου Λασιθίου[2]. Συνεπώς, το τοπωνύμιο πρέπει να εκφέρεται στη γενική, δηλαδή το χωριό του Λαγού, όχι ο Λαγός.Η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των λιγοστών σπιτιών συντέλεσαν στην ιδέα αναπαλαίωσης και διατήρησης του χωριού.Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου, ώστε ο οικισμός να χαρακτηριστεί παραδοσιακός.
Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας από Καστέλλι συναντούμε το χωριό Αποστόλοι, χτισμένο ανάμεσα σε τεράστιους ευκάλυπτους που βρίσκονται από τις δυο πλευρές του δρόμου, δημιουργώντας ένα "τούνελ" φυλλωμάτων που εντυπωσιάζει.

Λίγο πριν φθάσομε στο Καστέλλι  και μετά τούς Αποστόλους, μια διακλάδωση αριστερά του δρόμου μας οδηγεί σ’ ένα ημιορεινό χωριό, το Σμάρι.

Αξίζει πιείτε μια τσικουδιά στην καταπράσινη πλατεία της Ρουσάς και να επισκεφθείτε το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία πάνω στον ομώνυμο λόφο αλλά και να δείτε τις τελευταίες ανασκαφικές εργασίες που έχουν φέρει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Οι ανασκαφές αυτές βρίσκονται ακόμη στο αρχικό τους στάδιο.Μετά το Σμάρι συναντάμε το Καστέλι πρωτεύουσα της επαρχίας Πεδιάδος και εμπορικό και αγροτικό κέντρο της περιοχής. Στη θέση που βρίσκεται σήμερα το σχολείο υπήρχε βενετσιάνικο φρούριο με 4 πύργους στις γωνίες του, από το οποίο πήρε το όνομά του.
  
Τέσσερα χλμ. ανατολικά του Καστελλίου, κοντά στο χωριό Ξυδάς, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Λύττου ή Λύκτου, μιας από τις σπουδαιότερες πόλεις της Κρήτης. Κατά την ακμή της κυριαρχούσε σ’ ολόκληρη την ανατολική Κρήτη που βρισκόταν τακτικά σε πόλεμο με την Κνωσό.

Η Κνωσός με τη βοήθεια της Γόρτυνας το 200 π.Χ. περίπου κατέστρεψε τη Λύττο, που αργότερα με τη βοήθεια της Σπάρτης ξαναχτίστηκε, για να γνωρίσει νέα ακμή τη ρωμαϊκή περίοδο.

Από το Καστέλλι συνεχίζοντας  Βορειοδυτικά τον  ελικοειδή δρόμο μετά από 13 χλμ. φθάνομε στη διασταύρωση προς Οροπέδιο Λασιθίου ενώ προχωρώντας Νοτιοανατολικά  μπορούμε να επισκεφθούμε τα χωριά Ξυδάς, Κασταμονίτσα, Αμαριανό και Μαθιά (στους πρόποδες της Δίκτης).
...................................................................................................................................................................
 
Αυτό είναι το Καστέλλι.....το κέντρο τής Πεδιάδος....
Γίνεται Πεδιάδα χωρίς το Καστέλλι Πεδιάδος;
  Η περιοχή είχε άριστες σχέσεις με τη βόρεια παραλία λόγω της εκκλησιαστικής σύνδεσης της με την επισκοπή Χερρονήσου η οποία είχε την ονομασία της από την αρχαία παράλια πόλη, έδρα της επισκοπής από τη Βυζαντινή εποχή. Η έδρα της επισκοπής αργότερα μεταφέρθηκε στο χωριό Επισκοπή και επί τουρκοκρατίας στην ιερά μονή Αγκαράθου, μετά την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα συγχωνεύθηκε με τη Μητρόπολη και τώρα τελευταία η μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου έχει έδρα τη Χερσόνησο.
    Η Πεδιάδα είναι η μεγαλύτερη επαρχία της Κρήτης με αφορμή το γεγονός ότι στη κυρίως πεδιάδα προετέθησαν και άλλα διαμερίσματα. Κατά την οργάνωση του 1821 υπήρχε η σκέψη να ονομασθεί η επαρχία Χερρόνησος, από το όνομα της επισκοπής, αλλά το όνομα Πεδιάδα διατηρήθηκε και μέχρι σήμερα σαν το μοναδικό σε χρήση.

Καιρός να μιλήσουμε λίγο και για το σήμερα....
και να αναφερθούμε στο θέμα τών εκλογών που μάς έχει κουράσει λίγο πολύ όλους μας....
και μιλάμε για τήν περίοδο πού θέλαμε δέν θέλαμε μπήκε στη ζωή μας ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
και κατ'επέκταση την απόφαση της κυβέρνησης για συνένωση με τούς δήμους Θραψανού, και Αρκαλοχωρίου.
Όπως γνωρίζουμε όλοι μας το θέμα... είναι ποιός υποψήφιος δήμαρχος είναι ικανότερος να μπορέσει να προσφέρει με όρεξη και φιλότιμο τίς ιδέες και τά έργα ανάπτιξης στούς δημότες....αλλά καί συνδημότες μας.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι λοιπόν είναι οι:
1) Γιαννόπουλος Χαράλαμπος
2) Καλογεράκης Ζαχαρίας

 Γιά να δούμε και τίς αναφορές τους ?????

 Γιαννόπουλος Χαράλαμπος

«Αυτό που θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν είναι ότι είμαστε μια ενιαία γεωγραφική ενότητα, έχουμε κοινή μοίρα, η οποία μας δένει ακόμα πιο ισχυρά με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου»  (άραγε  θυμόμαστε τι διαβάσαμε στήν αρχή;)

Ένα νέο ισχυρό δήμο, που θα συμπεριλάβει το Ακραλοχώρι το Καστέλι και το Θραψανό, οραματίζεται ο δήμαρχος Χ. Γιαννόπουλος, ο οποίος με αφορμή το θέμα της κατασκευής του νέου αεροδρομίου, θέτει ανοιχτά πρόταση εθελοντικής συνένωσης των τριών μεγάλων ΟΤΑ. Ο ίδιος αφού ξεκαθαρίζει ότι αυτό είναι ένα βήμα που θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ παλαιότερα, τονίζει ότι ειδικά σήμερα οι συνθήκες το απαιτούν αν όχι το επιβάλλουν. Όπως εξηγεί, σε ένα έργο το οποίο αφορά τρεις διαφορετικούς δήμους, είναι πρακτικά αδύνατο ο καθένας δήμαρχος να πετύχει μόνος του για την περιοχή του τα οφέλη που θα εξασφάλιζε, εάν ήταν ισχυρότερος με τη δύναμη και των υπολοίπων ΟΤΑ.

«Μέσα από την συνένωση - αναφέρει - μπορούμε να πετύχουμε μια ισομερή και ακριβοδίκαιη κατανομή των ανταποδοτικών οφελών, και είναι βέβαιο ότι τα 100 που μπορούμε να κερδίσουμε μεμονωμένα, μπορούν να γίνουν 1000 εάν είναι συλλογικά. Αυτό που θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν είναι ότι είμαστε μια ενιαία γεωγραφική ενότητα, έχουμε κοινή μοίρα, η οποία μας δένει ακόμα πιο ισχυρά με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Έχουμε ευθύνη απέναντι στις κοινωνίες να σκεφθούμε λογικά, και να μην επιλέξουμε την ανόητη πολυτέλεια της μεμονωμένης διαπραγμάτευσης…» Ο κ. Γιαννόπουλος τονίζει ότι ακόμα και αν όλοι δεν συγκλίνουν στη λογική της δημιουργίας ενός ενιαίου δήμου, το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα συνεργαζόμενο σχήμα το οποίο θα είναι είτε σύνδεσμος, ή κοινοπραξία ή ένας νέος θεσμός στον οποίο θα συμμετέχουν και οι τρεις δήμοι που θα πρέπει να συνεργαστούν για την κατασκευή και λειτουργία του νέου αεροδρομίου. Ωστόσο όπως τονίζει αυτό θα προκύψει από κοινές συνεδριάσεις που θα πρέπει να κάνουν τα Δημοτικά Συμβούλια.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις αλλαγές στα σχέδια του αεροδρομίου με ευθύνη του υπουργείου, τόνισε ότι τα παρακολουθούσε εδώ και χρόνια ο δήμαρχος Καστελίου, σε αντίθεση με τον ίδιο και το δήμαρχο Θραψανού, που ασφαλώς είχαν λιγότερες επαφές με τον κ. Σουφλιά. Ωστόσο όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, δεν έχει καμία απολύτως σημασία από ποια πλευρά θα γίνει, η πόρτα του αεροδρομίου, αφού εκείνο που είναι σημαντικότερο όλων είναι να κατασκευαστεί ένα έργο με τους σωστούς περιβαλλοντικούς όρους που θα επιφέρουν τις λιγότερες δυνατές συνέπειες.
(μά καλά ολόκληρος διάλογος και μόνο το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ έχει στό μυαλό του;)
για να δούμε και τόν Καλογεράκη....

Καλογεράκης Ζαχαρίας

  • Ποιο θεωρείτε ότι είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα, έναντι των ανθυποψηφίων σας; Γιατί να επιλέξει εσάς ο ψηφοφόρος;
Το πλεονέκτημα μας είναι πως εμείς ακούμε τον  πολίτη, δεν του δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις και δεν τον θεωρούμε χρήσιμο μόνο την ημέρα που πηγαίνει να ψηφίσει.
Εμείς επιδιώκουμε τον καθημερινό έλεγχο, την κριτική, τις δημιουργικές προτάσεις αλλά και την βοήθεια του σε κάθε τοπικό θέμα που προσπαθούμε να επιλύσουμε. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά το όραμα της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Άλλωστε η τοποθέτηση των κατάλληλων ανθρώπων στις σωστές θέσεις και η κινητοποίηση όλων των ενεργών δυνάμεων της κοινωνίας, φορέων και πολιτών, μέσα από δημόσια διαβούλευση, σωστή ιεράρχηση, με συλλογικές δράσεις  και καινοτόμες παρεμβάσεις, θα κάνουν τον κάθε δημότη, πρωταγωνιστή και συμμέτοχο στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας.

  • Αν η 8η Νοεμβρίου σας βρει εκλεγμένο δήμαρχο, ποια θα είναι η έδρα του δήμου Μινώα;
Η απάντηση στο ερώτημα σας είναι αυτονόητη. Έδρα του δήμου είναι σύμφωνα με το νόμο ο Ευαγγελισμός του δήμου Καστελλίου. Εμείς διεκδικούμε άμεσα από την πολιτεία την ανέγερση κτιρίου –διοικητηρίου στον Ευαγγελισμό. Μέχρι την ανέγερση του κτιρίου θα εφαρμόσουμε ότι  μας επιβάλλει η νομοθεσία. Επιτέλους, δε μπορεί κανείς να παραπλανά τους συνδημότες μας . Πρέπει να ξέρουν όλοι  πως πρέπει να   υπάρχει προσωρινή έδρα με διεύθυνση αλληλογραφίας και πρωτοκόλλου, η οποία επιβάλλεται να είναι στο Καστέλλι, για να μπορούμε να επικοινωνούμε με τα υπουργεία και τις υπηρεσίες. Η έδρα του νέου δήμου είναι ο Ευαγγελισμός.
  • Σε ποιες δράσεις σκοπεύετε να προχωρήσετε για την υλοποίηση του αεροδρομίου στο Καστέλι, σε περίπτωση που το σημαντικό αυτό έργο, παραπεμφθεί ... στις καλένδες, λόγω οικονομικής κρίσης; Ποια είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα διεκδικήσετε;  
Η κατασκευή του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου, είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο όχι μόνο του Δήμου ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ αλλά και της Κρήτης. Η κατασκευή και η λειτουργία ενός έργου  τέτοιας κλίμακας, από την φύση του προκαλεί θετικές και αρνητικές επιπτώσεις. Στόχος της παράταξης μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων όλων των πολιτών του Δήμου μας, η αξιοποίηση των θετικών στοιχείων που θα επέλθουν με την υλοποίηση του έργου προς μια σαφή αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας  και η προσπάθεια ελαχιστοποίησης των  αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Εμείς λέμε «ναι» στο νέο αεροδρόμιο  βάζοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αποζημιώσεις περιουσιών και οικισμών που θα μετεγκατασταθούν, συνοδά έργα, οδικές αρτηρίες, προστασία του περιβάλλοντος, εντοπιότητα στις προσλήψεις, συμετοχή του δήμου στη διοίκηση του αεροδρομίου, διπλασιασμό του αντισταθμιστικού τέλους αεροδρομίου και αντισταθμιστικά οφέλη. Εμείς λέμε «ναι» σε ένα αεροδρόμιο για τη σωστή ανάπτυξη του τόπου.

  • Ποια είναι η πρώτη προτεραιότητα που θέτετε για την 1η Ιανουαρίου του 2011, οπότε αναλαμβάνει επίσημα η νέα δημοτική αρχή;
Οραματιζόμαστε σχεδιάζουμε και διεκδικούμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην οικονομία της περιοχής μας που σκοπό θα έχει να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ,προστατεύοντας το περιβάλλον και την ζωή των πολιτών, βελτιώνοντας το εισόδημα και την εργασία τους, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους να επιστρέφουν μετά τις σπουδές στους στον τόπο που τους γέννησε, με βιώσιμες προοπτικές.
Η οργανωτική σχεδίαση και εφαρμογή ενός δήμου που θα λειτουργεί με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος και την υψηλότερη δυνατή αποτελεσματικότητα  για την εξυπηρέτηση των δημοτών, μας προτρέπει να κάνουμε βασικό στόχο μας την ενότητα των πολιτών, σε ένα δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο και σύγχρονη τεχνοκρατική αντίληψη για τη νέα εποχή που έρχεται.

  • Ποια είναι η άποψή σας για το χωροταξικό σχεδιασμό; Ποιες είναι οι ανάγκες και οι προτεραιότητες και τί πρέπει να εφαρμοστεί προκειμένου να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη;
Οι, μέχρι σήμερα, διαφορετικές ταχύτητες ανάπτυξης και λειτουργίας των υποδομών των τριών πρώην δήμων Θραψανού, Καστελλίου και Αρκαλοχωρίου ,δημιουργούν την ανάγκη να αγωνιστούμε με συγκεκριμένο σχέδιο, σωστό χωροταξικό σχεδιασμό, για την ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών του νέου δήμου. Θα πρέπει κατ’ αρχή να συντονίσουμε,  να συγχρονίσουμε και να οργανώσουμε τη δομή των υπηρεσιών, με τέτοιο τρόπο που ολόκληρη η περιοχή μας να αναπτύσσεται ενιαία με την ίδια ταχύτητα, με δικαιοσύνη, ισότητα και ομοψυχία.

Αν είναι έτσι μάλιστα....τώρα ξέρουμε όλοι τι θά κάνουμε.....

Παρ'ότι στίς εκλογές της 7 Νοεμβρίου δέν κατάφερες να εκλεγείς με ποσοστό πού άγγιζε το 50% ...έδωσες το ευχαριστήριο μήνυμα σου σέ όλο τον νεοσύστατο δήμο ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ λέγοντας....


Συνδημότες και συνδημότισσες,
Σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή και την εμπιστοσύνη που δείξατε σε μένα και στον συνδυασμό μας ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ-τόπος με μέλλον, αναδεικνύοντας μας σε πρώτη δύναμη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Πιστεύουμε πως το εκλογικό μήνυμα για ανανέωση προσώπων και ιδεών θα ενδυναμωθεί με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγωνιστική διάθεση από όλους μας.
Δώσαμε και κερδίσαμε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα απέναντι σε κατεστημένες νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος.
 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ψηλά το κεφάλι, μεγάλη αποφασιστικότητα και σιγουριά για το τελικό αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής.
Ο τόπος μας είναι τόπος με μέλλον και έχουμε ευθύνη να συμμετέχουμε ενεργά όλοι μαζί.
Γιατί όλοι μαζί μπορούμε.


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος
Ζαχαρίας Καλογεράκης


Φίλε Ζαχαρία....ο αγόνας τώρα ξεκινά....και είμαστε μαζί σου,
και γιατί πιστέψαμε τα λόγια που είπες στην κεντρική σου ομιλία....αλλα και γιατί δεν πιστέψαμε τα λόγια τα παχουλά
του γιαννοπουλου....και τον γράφω με μικρό το ( μ ) για να ξέρει ότι.... ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ και δεν μπορεί να μας αποπλανήση με τα ονοιρα που βλέπει στην κάμαρα που κοιμάτε κάθε βράδυ....πέρασε ο καιρός που έδενες το σκύλο με το λουκάνικο......ο μόνος τρόπος να ξανα κερδίσεις είναι νά παίξεις βρόμικο παιχνίδι...( προκύριξη νέων θέσεων εργασίας σε γραφεία που δέν υπάρχουν, δύμηνες συμβάσεις και πολλά άλλα. )
Αν είχες λίγο φιλότημο θά σε ψήφιζα και εγώ....αλλα τι ασχολούμε με εσένα τώρα....ΕΙΠΑΜΕ πάμε μπροστά.... γυρίζουμε σελίδα..
.

2 σχόλια:

Αντώνης Τσιριγωτάκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Unknown είπε...

Μη αξιολογήσιμες πληροφοριες που δειχνουν ακομη μια φορα την απαξιωση και την εγκαταλειψη του χωριου των Ασκων λες και δεν υπάγεται στον Δημο μας. Δεν αξιζει ουτε καν αναφορας κυριε γραφοντα. Δεν περναει από το μυαλο σου ότι καποιος θα το διαβασει και θα το σχολιασει αρνητικα ???